Meer dan 4 aansluitingen: maatwerk!

Wanneer in huis (of bedrijfsruimte) behoefte is aan 4 of minder aansluitingen kan prima worden gewerkt met lnb's tot 4 aansluitingen. Vanaf de schotel komen dan 4 coax kabels naar de ruimten waar ontvangers staan opgestelt. Maar wanneer men gebruik wil maken van bijvoorbeeld 2 twin tuners én een losse ontvanger, gaat het aantal aansluitingen al naar 5, wat betekent dat z.g. Octo-lnb's moeten worden gebruikt en wordt het aantal kabels snel onoverzichtelijk groot en de prijs van het schotelsysteem plots een stuk hoger. Zeker wanneer men gebruik wil maken van meerdere satellieten (dus meerdere lnb's) is dit het geval en ook wanneer er iets stuk gaat aan de schotel (een lnb of switch)  lopen kosten en ergernis op.

In dat geval is het slim om te overwegen te werken met een z.g. multi-switch in een centrale opstelling. Dat betekent dat met speciale lnb's eerst alle satelliet signalen naar een centraal punt in de ruimte worden gebracht (bijvoorbeeld de meterkast) en worden daarna verdeeld via een z.g. multiswitch. Deze multiswitch kan dan feitelijk oneindig veel aansluitingen genereren, zonder dat nog kabels van de schotel hoeven worden bijgetrokken. Dit ziet er (voor twee satellieten en 6 aansluitingen) zo uit:
Spaun Multiswitch
We zien per satelliet/lnb 4 kabels (voor het horizontaal-hoog, horizontaal-laag, vertikaal-hoog en vertikaal-laag signaal) naar de multiswitch gaan en van daaruit kan (in dit geval zelfs met bijkoppeling van een dvb-t of kabel signaal) naar elke plek een kabel worden getrokken met aan het eind een tv/radio/sat wandcontactdoos:
Wand contactdoos, Radio, TV, Sat
Nieuwbouw projecten:
Zeker bij nieuwbouw projecten is het zéér de moeite waard om deze optie (liefst vóór er al kabels getrokken zijn natuurlijk) even te bespreken, zodat niets over het hoofd wordt gezien, bijvoorbeeld de kwaliteit van de kabels en vooral natuurlijk het aantal kabels. Ook wanneer u nog niet zeker bent welke vorm van digitale tv u zult gaan gebruiken is het raadzaam om een doordachte kabel structuur te maken, waarbij ook meteen nagedacht kan worden aan een eventuele netwerkbekabeling. Wij helpen u hier graag mee verder in een persoonlijk gesprek, eventueel samen met uw architect!

   Nog meer tv's: uw eigen kabel netwerk!
Misschien voor thuis wat overdreven, maar in een bedrijfsomgeving, woongemeenschap of flatgebouw kan het goed voorkomen dat een 'gewone' kabel aansluiting niet voldoet, duur is of gewoon niet beschikbaar. In dat geval bespreken wij graag de mogelijkheid van bijvoorbeeld een DVB-T netwerk op uw lokatie.

Met behulp van alle beschikbare bronnen (kabel, digikabel, adsl-tv, digitenne, satelliet maar misschien zelfs ook uw eigen lokale kanaal (kabel krant, oudere-omroep) 'bouwen' wij voor u op uw lokatie een nieuw ontvangstsysteem, dat waarschijnlijk uw huidige kabelsysteem kan vervangen. De nieuwste techniek daarin is DVB-T over de kabel.

Centraal binnen uw lokatie leveren wij een systeem, dat er uit kan zien, zoals dit systeem, dat wij onlangs opleverden bij een grotebedrijf, hier als configuratie opstelling:
FTE DVB-T kabel netwerk systeem
Misschien wat technisch, maar onderstaand schema geeft weer wat we hier hebben gedaan:

- Een schotel voor ontvangst van Astra1 en Astra3, een antenne voor de ontvangst van Digitenne en een
  ether radio antenne voor de analoge radio zenders zijn op het dak geplaatst en via 5 kabeltjes naar
  binnen gebracht (4x sat, 1x radio/digitenne gecombineerd)
- In een centrale ruimte is een DVB-T Core van FTE geplaatst (zie foto hierboven) en daarop zijn een
  losse satelliet ontvanger aangesloten (om ad-hoc een satelliet kanaal bij te voegen) en een Tele2
  modem voor bijv. Eredivisie Live 3 of 4 (niet beschikbaar via satelliet).
- De uitgang, alle kanalen zijn nu inmiddels DVB-T gemoduleerd, wordt daarna versterkt en bij
  het, inmiddels versterkte, radio signaal gekoppeld.
- De bestaande UPC aansluiting is afgekoppeld en de uitgang van het DVB-T systeem is op het
  bestaande netwerk aangesloten.

Hierdoor is het nu voor álle televisie toestellen binnen het gebouw mogelijk om via een lcd/plasma met DVB-T ontvanger in Full-HD (voor zover de zenders beschikbaar zijn in HD natuurlijk) alle kanalen die voorheen beschikbaar waren én meer te kunnen kijken. Daarnaast is via dezelfde aansluiting overal een goed radio signaal beschikbaar, met alle beschikbare ether-radio stations.
DVB-S, DVB-T, HF to DVB-T over Cable
Zo ziet u, of u nu één tv van beeld wilt voorzien of uw eigen kabelnetwerk wilt opzetten, Roleba helpt u graag verder!

Wij zien uw afspraak gráág tegemoet!